10m liikkuvan maalin SM-kilpailujen tulokset

13.2.2016

Suomen mestari Tomi-Pekka Heikkilä suorituksessaan.
Heikkilän kultaottelun kuusi ensimmäistä laukausta.
Suomen ennätyksen haltija Ville-Martti Koskinen.
Mitalittaret korokkeella. Vas.Marika Karisjoki, Suomen mestaritar Elli Räsänen ja Micaela Qvanström.
Sekajuoksujen pronnsimitalin pudotuskilpailussa vas. Sami Heikkilä ja Heikki Lähdekorpi
Sekajuoksujen mestaruus ratkesi vasta pudotuskilpailussa, vas Tomi-Pekka Heikkilä ja Vesa Saviahde.
Sekajuoksun joukkuemitalistit. Hopealle RS:n joukkue vas, Henrik Holmberg, Krister Holmberg ja Niklas Hyvärinern. Keskellä Mestarijoukkue Kymppi -64, vas. Sami Heikkilä, Tomi-Pekka Heikkilä ja istumassa Jani Suoranta. Oik. pronssijoukkue P-HA vas, Juha-Pekka Jokela, Vesa Saviahde ja Vesa-Matti Sallinen.

SM-kilpailujen ensimmäinen päivä

10m liikkuvan maalin Suomen mestaruudet ratkotaan viikonvaihteessa Kupittaalla N, M ja nuorten sarjojen osalta. Kilpailujen ensimmäisenä päivänä oli vuorossa normaalijuoksut. Kilpailu koostuu peruskilpailusta, jonka jälkeen suoritetaan mitaliottelut eli medal match. Peruskilpailun jälkeen M-sarjan kärjessä oli K-64:n Topi-Pekka Heikkilä 579 tuloksella, seuraavina P-HA:n Vesa Saviahde 576, SA:n Heikki Lähdekorpi 575 ja RS:n Niklas Hyvärinen 569, jotka kaikki siis jatkavat mitaliotteluun. Mitaliottelun semifinaalin jälkeen selvisi kulta ja pronssiottelut. Kultaottelu selvitettiin 9 laukauksella, mutta pronssiotteluun tarvittiin peräti 22 laukausta! Kultaotteluun selvisivät Heikkilä ja Lähdekorpii ja pronssiotteluun Hyvärinen ja Saviahde. Mitaliottelun jälkeen saimme todeta, että Tomi-Pekka Heikkilä uusi viime vuoden mestaruuden. N-sarjan Kultaotteluun selvisivät TSA:n Marika Karisjoki ja KAMS:n Elli Räsänen. Pronssiotteluun pääsystä tarvittiin myös jonkin verran lisälaukauksia, mutta siitä selvittiin jo 12 lauikauksella.
Sarjassa Y14 järjestävän seuran Veli-Martti Koskinen teki tuloksen 134. Tulos on uusi Suomen ennätys.
Kilpailut jatkuvat huomenna sunnuntaina!

Kilpailujen toinen päivä

SM-kilpailujen toisen päivän lajina oli sekajuoksut. Toisen päivän tulosluetttelon kärjessä olivat edelliseltä päivältä tutut nimet Saviahde, Heikkilä ja Lähdekorpi. Tasaiseksi muodostui kärki nytkin Saviahde ja Heikkillä samalla 383 tulokselle ja seuraavina Lähdekorpi ja Tomi-Pekan veli Sami Heikkilä tuloksilla 377. Niinpä mitalisijoista piti käydä pudotuskilpailu. Pudotuskilpailu käydään siten, että ammutaan kaksi lasukausta toinen juoksuista vasemmalta ja toinen oikealta. Mikäli tilänne on edelleen tasan jatketaan samalla tavalla. Pronssiin riitti kaksi laukausta ja pronssinitalin voitti Heikki Lähdekorpi. Mestaruus vaati hieman enemmän laukauksia. Jännittävässä pudotuskilpailussa Saviahde ja Heikkilä joutui laukomaan peräti 20 laukausta ennenkuin mestaruus ratkesi. Mestaruuden voitti Vesa Saviahde P-HA:sta.
Naisten sarjan mestaruus jäi Turkuun. Järjestävän seuran Marika Karisjoki voitti tuloksella 370, eilispäivän normaalijuoksujen mestaritar KAMS:n Elli Räsänen otti hopeamitalin 351 tuloksella ja pronssi RS:n Micaela Qvanströmille 343.

SM-kilpailujen tulokset saat esille tästä!