TSAlaiset kesän SM-kisoissa

22.8.2021

Melkoinen määrä kilpailuja on alkuvuodesta ja vielä alkukesästäkin peruttu koronan takia. Kilpailujen osalta näytti heinäkuun alkupäivillä siltä, että koronapandemia alkaisi hieman hiipua ja niinpä ruutiasekausi saatiin osittain käynnistettyä.

Heinäkuun lopulla päästiin jo osallistumaan  suomenmestaruuskilpailuihin, kuten myös elokuussa. TSA:n urheilijat olivat edustettuina monissa näissä kilpailuissa. Pistoolin N- ja M-sarjan SM-kilpailuissa Elina Silver oli tuplahopeamitalisti samoin kuin Jouko Flemming. Jouko osallistui myös ikäkausisarjojen mestaruuskilpailuihin ja tuomisina sieltäkin oli hopeaa ja pronssia sekä muita hyviä sijoituksia.

23.-25.7.2021 Laukaassa KSA:n järjestämänä suoritettiin 25m ja 50m pistoolilajien SM-kilpailut. Kilpailuihin osallistuivat Elina Silver,  Sonja Aaltonen, Jouko Flemming ja Konsta Kivi. Kuten jo alussa kerrottiin, niin Elina ampui SM-hopeaa 50m pistoolilla tuloksella 515. 25m pistoolin peruskilpailussa hän teki tuloksen 558, tulos oikeutti kahdeksan ampujan finaaliin. Finaalin Elina selvitti hyvin, tuloksena hopeaa!
Elina urakoi kilpailuissa vielä kolmannenkin lajin, nimittäin 25m vakiopistoolin.
Tässäkin lajissa tulos oli hyvä, neljäs sija tuloksella 539, sijoitus lienee urheilijalle ehkäpä yksi ikävimmistä. Sonja Aaltonen osallistui 25m pistooliin ja hänen peruskilpailun tulos 541 oikeutti finaaliin. Tässä lajissa oli TSA:sta siis kaksi urheilijaa finaalissa, hienoa! Finaalin jälkeen Sonjan sijoitus oli kahdeksas.
Jouko Flemming urakoi Elinan tapaan myös kolmessa lajissa. 25m isopistooli kulki Joukolta mallikkaasti, tulos 572 pistettä ja hopeaa! Toinen laji Joukolla oli 25m pistooli ja  yhtä hyvin meni sekin, mikäli tulokseen on katsomista.Tulos oli sama kuin edellisessäkin lajissa ja se tietysti oikeutti myös hopeaan! Kolmas laji oli 25m vakiopistooli, siinä hän teki saman tuloksen kuin Elina eli 539 ja sijoitus oli kahdestoista. Onnea Elinalle ja Joukolle!

6.-8.8.2021 Rovaniemellä suoritettiin nuorten 50m kiväärin suomenmestaruuskilpailut. Toramon ampumaradalla LA:n järjestämiin kilpiluihin osallistui seurastamme Salla Korpela. Salla ampui 60 laukauksen makuukilpailussa tuloksen 604.1 sijoittuen kahdeksanneksi. Toinen laji Sallalla oli 3x40 laukauksen kilpailu. Siinä hän sai tuloksen 1111, joka oikeutti kahdeksan parhaan joukkoon ja finaaliin. Finaalissa hän vielä paranteli sijoitustaan ollen lopputuloksissa kuudes.

13.-15.8.2021 Inkoossa suoritettiin 50m kiväärin mestaruuskilpailut M- ja N-sarjojen osalta. Näihin kilpailuihin Salla osallistui ainoana seuramme edustajana. Hän osallistui 3x40 ls ja 60 ls makuukilpailuun. Asentokilpailuissa tulos oli 1104 ja se oikeutti kahdeksanteentoista sijaan. Makuun tulos oli 576.1.  Kilpailupäivinä oli kova puuskainen tuuli, joka verotti tulostasoa.

13.-15.8.2021 Mikkelissä järjestettiin ikäsarjojen 25m ja 50m pistoolilajien mestaruuskilpailut. Kisoihin osallistuivat seurastamme Jouko Flemming M50-sarjaan ja Kalevi Toivonen M-60 sarjaan. Jouko osallistui neljään lajiin, 25m pienoispistooliin, 25m isopistooliin, 25m olympiapistooliin ja 25m vakiopistooliin.
Pienoispistoolissa hän teki tuloksen 574 ja hopeaa! Isopistoolissa tulos 563 ja pronssia! Lisäksi olympiapistoolissa sijoitus oli neljäs tuloksella 527. Vakiopistoolissa Jouko ampui tuloksen 517, sijoitus kahdestoista. Onnea Joukolle!
Kalevi Toivonen osallistui 25m pienoispistooliin ja 25m vakiopistooliin ollen molemmissa lajeissa kuudentena. Pienoispistoolissa tulos oli 550 ja vakiossa 521.

21.-22.8.2021 Salossa suoritettiin ikäsarjojen 50m kiväärin mestaruuskilpailut. Kisoihin osallistuivat Esko Pentikäinen ja Jarmo Engblom, molemmat makuuammunnan 60 laukauksen kilpailuun. Esko teki M-60 sarjassa tuloksen 587.3 sijoittuen kahdenneksitoista ja Japi oli seitsemäs tuloksella 597.2.

Kaikkien em. mestaruuskilpailujen tulokset löydät Suomen Ampumaurheiluliiton www-sivuilta ja järjestävien seurojen kotisivuilta.

Loppukesästä näyttää koronakin taas hieman levinneen. Saa nähdä, pystytäänkö vielä muutamia jäljellä olevia mestaruuskilpailuja järjestämään. Eli jäljellä olisi ainakin pistoolilajien aluemestaruuskilpailut Porissa ja kiväärin aluekisat Salossa. Lisäksi jäljellä on 300m kiväärin SM-kilpailut yleisen sarjojen osalta Hollolassa ja niin ikään pari viikkoa myöhemmin ratkaistaan ikäsarjojen mestaruudet Hollolassa.