Lokakuun kisat aloitti ilma-asekauden Turussa

M-sarjan parhaan tuloksen teki Aleksi Leppä.
Tyttöjen voittaja ja naisten sarjan kakkonen Tuulevi Suomus.
Karri Turunen.
Ella Hakala.

Ensimmäisen kilpailupäivän lajina oli ilmakivääri...
Ruutiasekausi alkaa olla päätöksessään ja ilma-asekausi alkamassa. Perinteiseksi muodostunut TSA:n lokakuun kisat starttasivat ilma-asekauden Turussa. Normaalista poiketen kilpailut oli tällä kertaa järjestetty kaksipäiväisenä. Vaikka koronapandemian rajoitteet alkavat jo vähitellen poistua, niin järjestävä seura piti vielä kiinni aiemmista rajoitteista ja oli laatinut erät siten, että urheilijoita oli radalla joka toisessa paikassa ja näin saatiin vielä noudatettua riittäviä turvavälejä kilpailun aikana.

Kilpailun ensimmäisenä päivänä ampumalinjalle asettuivat kivääriampujat. Ilahduttavaa oli se, että kilpailuun oli ilmoittautunut muutamia maamme eturivin ampumaurheilijoita. Ilma-asekauden alkajaiseksi tehtiin tukku erinomaisia tuloksia. Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä voitti M-sarjan tuloksella 623.5 tasaisten 10 laukausten sarjojen ollessa 103.9 103.3 103.9 103.6 105.0 ja 103.8. Toiseksi sijoittui Satakunnan Ampujien Riku Koskela, hänkin ylitti 620, tehden tuloksen 620.4.
Naisten sarjan paras oli Jenna Kuisma hyvällä 621.9 tuloksella. Vihdin Ampujien Tuulevi Suomus teki tyttöjen, eli sarjassa N20 tuloksen 614.0. Tuulevi osallistui myös naisten sarjaan, sijoittuen siinä toiseksi tuloksella 616.1.
R5Y sarjassa järjestävän seuran Sari Posio teki todella erinomäisen hyvän 634.3 tuloksen!

...ja toisena päivänä ilmapistooli
Kisojen toisena päivänä pistooliampujat kokoontuivat Kupittaan urheiluhallin sisäampumaradalle mittelemään paremmuudestaan. Hyviä suorituksia ja tuloksia saatiin seurata tänäkin päivänä. Miesten sarjassa Nurmeksen Ampumaseuran Karri Turunen teki kansainvälisestikin hyvän 582 voittotuloksen sivuten omaa ennätystään. Järjestävän seuran Konsta Kivi sijoittui toiseksi tuloksella 568.
Naisten sarjan voiton vei Isonkyrön Metsästys-ja Ampumaseuran Ella Hakala tuloksella 570. Myös Ella sivusi omaa kilpailuennätystään. Hopeaa tuli järjestävälle seuralle tässäkin sarjassa. Elina Silver oli toinen tehden tuloksen 564.

Kilpailun kaikki tulokset löydät täältä!