Ampumaurheilukoulu

Ampumakouluohjaajat

Juhani Forsman (nuorisopäällikkö)
0505692524

Anne Jompero
0442966995

Jari Soikkeli
040 7547054

Kalle Kivi
0456716339

Harri Pekola
0407011620

Heikki Rainio
0400524534

Oletko kiinnostunut ammunta-harrastuksesta?!

Jos vastasit kysymykseen myöntävästi tai olet vanhempi, jonka jälkikasvu on innostunut kokeilemaan ammunta-harrastusta, niin luepa tästä lisää!

Ammunta-harrastus sopii kaiken ikäisille. Ehkä tuollainen kuuden vuoden ikä on kuitenkin minimi harrastuksen aloittamiseen välineiden koon ja raskauden vuoksi. Harrastuksen voi aloittaa nuorena tai aikuisena ja vain omasta harjoittelun määrästä ja laadusta on kiinni kuinka hyväksi edistyy! Tietysti ammuntaa voi harrastaa ”vain” omaksi ilokseen silloin tällöin tai sitten käydä harjoittelemassa säännöllisesti lähes joka päivä, mikäli tavoitteena on esim. päästä joku päivä mitaleille SM-kisoissa tai vaikkapa edustamaan Suomea olympialaisiin...! Eli riippuu täysin jokaisesta itsestään miten haluaa lajiamme harrastaa. Kaikki mahtuvat ampumaradalle.

Ammunta aloitetaan ilma-aseilla, koska niillä hankittu perustekniikka ja osaaminen on tärkeää siirryttäessä mahdollisesti myöhemmin ruutiaseisiin. Syksyn aikana käydään läpi ilmakiväärin ja ilmapistoolia perustekniikka (6kertaa molemmilla). Tietysti kaikkein tärkein asia on aseiden turvallinen käsittely ampumaradalla ym. Kaikki aloittavat ammunnan istumatuelta ja siitä siirrytään vähitellen seisoma-asentoon kuitenkin ampumatukea käyttäen ja lopulta päästään kokeilemaan myös ammuntaa ilman tukea! Kevät puolella on jokaisella mahdollisuus omien kokemuksien perusteella molemmista aseista valita kummalla aseella jatkaa! Jatkaa voi toki molemmilla aseillakin. Jos on innokkaita kilpailuihin lähtijöitä, niin tähänkin on mahdollisuus, mutta ketään ei tietenkään pakoteta kilpailuihin! Ohjaajiemme tavoitteena on, että jokainen "oppilas" yritää oppia ampumaan annettujen ohjeiden mukaan. Jokainen edistyy omaa vauhtiaan, ja tarkoituksena on löytää jokaiselle "koululaiselle" sellaiset ohjeet ja neuvot, että kaikki pääsevät nauttimaan onnistumisen ja oppimisen hyvästä olosta! Tosiaan kutsun kaikkia, niin nuoria, isiä, äitejä, poikia, tyttöjä, miehiä ja naisia rohkeasti kokeilemaan lajiamme, koska se sopii aivan jokaiselle ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Vielä sananen aikuisille, joita kiinnostaisi aloittaa lajimme harrastus, mutta...! Olen itse aloittanut pistooliammunnan harrastuksen hieman alle 30 vuotiaana ja harrastanut ammuntaa välillä aktiivisemmin ja välillä taas... no muutamia vuosia lähes en ollenkaan! Aina kuitenkin harrastukseni on tarjonnut hyvän tilaisuuden irtautua arjen kiireistä ja antanut taas lisää energiaa suoriutua normaali päivärutiineista! Kouluun otetaan myös aikuiset vastaan ilomielin.

Sitten vielä vanhemmille!!! Olen pitkään opettanut lapsille viulunsoittoa (olen siis ammattimuusikko ja teen päivätyöni Turun Filharmonisessa orkesterissa) ja kaikista viulunsoiton harrastajistahan ei voi tulla ammattilaisia, eikä kaikki edes harrasta soittoa kuin joitakin vuosia. Tärkeimmät tavoitteeni opetustyössäni onkin opettaa lapsille keskittymistä juuri siihen asiaan, minkä parissa sillä hetkellä on ja myös opettaa heille miten ahkera ja neuvojen mukainen pitkäjänteinen työnteko tuottaa tulosta! Näistä asioistahan jokaiselle on koulunkäynnissä ja opiskelussa ja miksei myös työelämässä suurta hyötyä. Samoja asioita voimme opetella ammunnan avulla! Keskittyminen ja kärsivällisyys paranee jokaisella, joka todella yrittää parantaa tuloksiaan.

Jos tämän luettuasi haluaisit kokeilla ammuntaharrastusta pistä tulemaan minulle sähköpostia. Jos tuo koko talven kestävä ampumakoulu ei sovi esim. kaikkien aikuisten aikatauluihin, niin ottakaa silti yhteyttä! Kehitetään jotain mikä saadaan onnistumaan!

Juhani Forsman (juhani.f@gmail.com)

Ja tästä lisää aikataulusta