TSA:n urheilijoille menestystä kesän PM-kisoissa

21.8.2022

Naisten urheilupistoolin voittoon venyi Ritva Karri (keskellä).
 Hopeaa sai Iso-Britannian Jessica Liddon ja pronssia Elina Silver.
Kuva:Ampumaurheiluliitto
Naisten urheilupistoolin voittoon venyi Ritva Karri (keskellä). Hopeaa sai Iso-Britannian Jessica Liddon ja pronssia Elina Silver. Kuva:Ampumaurheiluliitto
Elina Silver nappasi ilmapistoolista toisen PM-mitalinsa, nyt hopeisen.
Elina Silver nappasi ilmapistoolista toisen PM-mitalinsa, nyt hopeisen. Kuva:Ampumaurheiluliitto

Esa Savola ja Elina Silver ampuivat PM-pronssia ilmapistoolin parikilpailussa.
Esa Savola ja Elina Silver ampuivat PM-pronssia ilmapistoolin parikilpailussa. Kuva:Ampumaurheiluliitto

Kesän aikana Suomessa järjestettiin PM-kilpailuja ammunnan eri lajeissa. Kouvolassa järjestettiin kivääri ja pistoolilajit, Orivedellä mustaruutilajit ja Mäntsälässä Pohjoismaiden metsästysammunnan PM-kilpailut.

Kouvolassa järjestettiin kivääri ja pistoolilajien PM-kilpailut 4-7.8.2022. Turun Seudun Ampujista joukkueeseen oli valittu Elina Silver. Elinan lajit kilpailussa olivat 25m pistooli, 10m ilmapistooli ja 10m ilmapistoolin parikilpailu. Elina oli ajoittanut kuntonsa juuri oikein, sillä menestys suoritetuissa lajeissa oli todella hyvä.

25m pistoolin peruskilpailussa Elina sai tuloksen 562, joka oikeutti kahdeksan parhaan joukkoon finaaliin. Finaalin jälkeen Elina oli mukana Medal Match:in pronssiottelussa voittaen siinä vastustajan pistein 11-5.

10m ilmapistoolin peruskilpailussa Elina teki saman tuloksen kuin 25:n pistoolissakin, eli 562. Myös tämä tulos oikeutti finaaliin. Finaali sujui hyvin ja niinpä Elina oli mukana kultaottelussa, mutta siinä joutui antamaan periksi Englannin Jessica Liddonille pistein 17-7.

10m ilmapistoolin parikilpailussa Elinan parina oli Esa Savola. Siinä Elina ja Esa suoriutuivat pronssiotteluun, jossa vastustajana oli Tanskan joukkue, voittaen pronssin pistein 16-12.

PM-kilpailujen kaikki tulokset saat esille tästä!

Mustaruutilajit ammuttiin Orivedellä heinäkuun lopulla. TSA:n edustajina kisassa oli Jiri Kuukasjärvi, Veikko Ratsula ja Erkki Lehtonen. Jiri Kuukasjärvi oli mukana pronssijoukkueessa.

Tulokset täältä!

Pohjoismaisen metsästysammunnan PM-kisat suoritettiin Mantsälässä samaan aikaan kuin kivääri- ja pistoolilajit Kouvolassa, eli 5.-6.8.2022. Tässä kisassa seuramme edustajina olivat Ville Koskinen, Ilkka Kärppälä ja Jukka Nikkari.
Ville Koskinen ja Ilkka Kärppälä voittivat lajinsa mestaruudet.