TSA:lle mestaruuksia ja ennätyksiä SM-kilpailuissa Espoossa

4.3.2023

Keskellä Suomen mestari Sonja Aaltonen, vas Susanna Saksa, oik Elina Silver. Kuva: Juhani Forsman
Keskikorokkeella Suomen ennätyksen tehneet TSA:n naiset oik.Sonja Aaltonen, kesk. Elina Silver ja oik Maija Pärri. Kuva: Juhani Forsman

Seppo Mäkinen ampui uuden SE:n

Ilma-aseiden Suomen mestaruuskilpailut alkoivat Espoon Tuulimäen ilma-aseradalla Esbo Skytteföreningenin järjestäminä.

Perjantaina 3.3. ensimmäisinä ampumalinjalle asettuivat ilmapistoolissa seuramme ”vanhat herrat” ja aloittivatkin hyvin. Nimittäin ilmapistoolin Y70- sarjassa saatiin heti kilpailujen alkajaisiksi mestaruus Turkuun Kalevi Toivosen tuomana. Kalevi oli sarjassaan suorastaan ylivoimainen tuloksellaan 360.
Seuraavaksi linjalle asettuivat Y80-sarjan ilmapistoolintaitajat ja kun on alkuun päästy, niin siitä on hyvä jatkaa. Seppo Mäkinen otti mestaruuden uudella SE tuloksella 356 ja häntä säesti kolmannella sijallaan Kurt Wallden tuloksella 320.

Ilmakiväärissä perjantaina linjalla olivat Sari Posio ja Jarmo Engblom.
Sari Posio sarjassa R5Y aloitti oman suorituksensa todella hyvin, tehden tuloksen 633.2. ja Suomen mestaruus Sarille! Sari teki hyvän tasaisen suorituksen, josta kertoo se että, heikoinkin sarja oli tosi kova 105.0!
Ilmakiväärin makuuasennossa Jarmo Engblom pääsi ennakkotiedoista poiketen suoritustaan suorittamaan vasta klo 18.30, mutta onnistui kuitenkin odottamisen jälkeen tekemään kohtuullisen 622.8 tuloksen, joka oikeutti mestaruuteen. Perjantain saldo oli siis erinomainen!

Sonja Aaltonen Suomen mestariksi
Lauantaina oli vuorossa N ja M-sarjat sekä osa nuorten sarjoista.
Ilmapistoolissa seuramme osallistujat olivat Sonja Aaltonen, Elina Silver, Maija Pärri ja Noora Dahlin. Kaikki ampuivat N-sarjassa samassa erässä ja hienosti suorituksensa suorittivatkin. Peruskilpailun jälkeen Elina oli johdossa 563 tuloksella, Maija neljäntenä 555 ja Sonja viides 551. Tämä tarkoitti sitä, että koska henkilökohtaisen kilpailun yhteydessä suoritettiin myös joukkuekilpailu, niin TSA voitti joukkueen uudella Suomen ennätystuloksella 1669. Joukkueen jäseninä ampuivat edellä mainitut urheilijat. Peruskilpailun jälkeen ammuttiin finaali, jossa kaikki kolme urheilijaa oli mukana. Kovatasoisen finaalin ensimmäinen TSA:n karsiutuja oli Maija Pärri. Finaalissa SM pronssin saavutti Elina Silver. Kultaottelussa Sonja Aaltonen oli vastustajaansa  Susanna Saksaa parempi pistein 16-10 ja Sonja voitti Suomen mestaruuden!  Onnittelut!
Samassa erässä ampui myös Noora Dahlin. Noora on vasta viime vuoden syksyllä saanut aakkoset hienoon harrastukseen seuramme järjestämässä ampumaurheilukoulussa. Hänellä taisi olla toinen kilpailu vasta alkaneen harrastuksen alkuvaiheessa, ensimmäinen taisi olla L-S:n alueen mestaruuskilpailut ja nyt jo Suomenmestaruuskilpailut. Mikäköhän kolmas kisa onkaan?

Ilmakivääriin lauantaina osallistuivat Essi Laitinen, Elisabeth Mattsson ja Ella Harjula. Essi Laitinen teki N-sarjassa tuloksen 598.5. Essi on hiljattain hankkinut uuden ilmakiväärin ja ehkä ei vielä ole sinut aseen kanssa, mutta…
Elisabeth Mattson ampui sarjassa N20. Elisabeth oli parisen viikkoa ennen SM-kisoja loukannut polven aika pahasti, mutta pystyi kuitenkin oman suorituksen tekemään.
Ella Harjulla oli mukana ensimmäisissä SM-kilpailuissa tehden N18-sarjassa tuloksen 577.3. Ella on vasta hiljattain tullut ampumaurheilun hienon harrastuksen pariin, joten Ellan suoritus oli todella hyvä!
Ei ollut lainkaan huono saldo lauantainakaan!

Sunnuntaina seuramme urheilijoista ainoastaan Elisabeth Mattsson asettui ampumalinjalle. Hän osallistui ilmakiväärin N-sarjan makuukilpailuun.

Onnittelut mestareille, mitalisteille ja ennätyksen tehneille seuramme urheilijoille!

SM-kilpailujen kaikki tulokset löydät täältä!