Turun Seudun Ampujille kaksi joukkue Suomenmestaruutta Mikkelistä

30.7.2023

25m ja 50m pistoolilajien Suomenmestaruudet sarjoissa N ja M sekä nuorissa ratkottiin 28.-30.7.2023 Mikkelissä.

Kilpailuissa seuraamme edustivat Sonja Aaltonen, Elina Silver, Klaus Tupi, Jouko Flemming ja Tommi Jansson.

Perjantaina 28.7 vuorossa oli 50m pistooli ja 25m isopistooli.
Ensimmäisinä ampumalinjalle asettuivat Elina ja Klaus lajinaan 50m pistooli. Molemmilla kilpailu meni hyvin ja tuomisina olivat pronssimitalit. Elina teki tuloksen 505 ja Klaus 526.
Seuraavaksi suoritettiin 25m isopistooli ja siinä seuraamme edusti Jouko. Jouko oli neljäs tuloksella 565.

Lauantaina vuorossa oli 25m vakiopistooli.
Suorituksen vakiopistoolissa aloitti Sonja. Kun kilpailu saatiin naisten sarjassa päätökseen, todettiin Sonjan tuloksen olevan 523, joka oikeutti pronssiin!
Klaus ja Jouko tekivät suorituksensa seuraavassa erässä. Klaus sijoittui hopealle, samalla tuloksella voittajan kanssa. Sijoitus piti kuitenkin tarkastaa ”pitkän kaavan” mukaan, koska napakympit ja kaikki sarjat olivat molemmilla tasan samat. Sijoitus selvisi vasta, kun tarkastettiin laukaukset laukaukselta, alkaen viimeisestä sarjasta, jolloin eroavaisuus löytyi. Joskus joutuu, kun kelloa vastaan kilpaillaan, ottaa myös tuhannesosa sekunnit huomioon, ehkäpä tämä tilanne on verrannollinen siihen. Jouko oli tässä lajissa seitsemäs.

Sunnuntaina ohjelmassa oli 25m pistooli.
TSA:sta ensimmäisinä linjalle kutsuttiin Klaus, Jouko ja Tommi Jansson. Klaus ampui tuloksen 556, ollen tuloksellaan yhdeksäs. Jouko oli seuraavana, eli kymmenes samalla tuloksella Klausin kanssa. SM kisojen ensikertalainen Tommi teki tuloksen 492.
Seuraavaksi ampumalinjalle kutsuttiin Elina. Elina aloitti varsin hyvin, sijoittuen peruskilpailun jälkeen toiseksi tuloksella 557. Tämä tarkoitti sitä, että Elina jatkoi kahdeksan parhaan joukkoon finaaliin!
Finaali ei kuitenkaan sujunut aivan peruskilpailun tapaan ja Elinan lopullinen sijoitus 25m pistoolissa oli seitsemäs.

Henkilökohtaisen kilpailun lisäksi kilpailussa oli myös joukkuekilpailu.

Turun Seudun Ampujat otti joukkue Suomenmestaruuden Y-sarjan 25m vakiopistoolissa tuloksella 1620.
Joukkueessa ampuivat Sonja Aaltonen, Klaus Tupi ja Jouko Flemming.

Tämä ei kuitenkaan riittänyt TSA:n ampujille, jotka ottivat vielä toisenkin joukkue Suomenmestaruuden.
25m pistooli sarja Y 1. Turun Seudun Ampujat 1669. Joukkueessa ampuivat Elina Silver, Klaus Tupi ja Jouko Flemming.