TSA:n senioriampujat menestyivät hyvin pistoolilajien ikäsarjojen SM-kilpailuissa Leppävedellä

13.8.2023

Vakiopistoolin mitalistit. Vas. Kurt Wallden, SE-ampuja Seppo Mäkinen ja Alpo Vehanen.

Kilpailut pidettiin Leppävedellä, Rajamäen ampumaradoilla Keski-Suomen Ampujien järjestäminä 11.-13.2023. TSA:sta kilpailuun osallistuivat Seppo Mäkinen, Kurt Wallden, Matti Arvela, Pekka Kähkönen, Kalevi Toivonen ja Jouko Flemming.

Kisat alkoivat perjantaina olympiapistoolilla. TSA:lla ei ollut edustusta tähän lajiin.

Lauantaina vuorossa olivat 50m pistooli sekä 25m pistooli. Tällä kertaa myös 50m pistooli jäi seurastamme edustusta vaille.
25m pistoolissa menestys oli hyvä. Y80 sarjan voitti Seppo Mäkinen uudella Suomen ennätystuloksella 530, Kurt Wallden oli SM hopealla 510 tuloksella ja Matti Arvela neljäs 505.
Y75 sarjassa Pekka Kähkönen oli seitsemäs tuloksella 503. Y70 sarjassa Kalevi Toivonen teki tuloksen 531, tulos oikeutti SM pronssille. M50 sarjassa Jouko Flemming sijoittui viidenneksi 559 tuloksella.

Kilpailut jatkuivat sunnuntaina ja vuorossa olivat 25m vakiopistooli ja 25m isopistooli.
Päivän ensimmäinen laji oli vakiopistooli ja seurastamme ampumalinjalle tähän lajiin ainoana asettui Jouko Flemming. Tulosten selvittyä saimme todeta Joukon suoriutuneen hyvin, tulos 551 ja se riitti SM-hopealle!
Toisena lajina ammuttiin 25m isopistooli ja mukana olivat Seppo, Matti, Kurt, Pekka ja Jouko. Hyvin ”pojat” tehtävänsä hoitivatkin. Seppo otti Y80 sarjassa jo toisen mestaruuden, nyt tuloksella 511, Matti hienosti pronssilla 471 tuloksella ja Kurt neljäntenä 449. Pekka oli Y75 sarjassa seitsemäntenä tuloksella 471.
M50 sarjassa Jouko osallistui päivän molempiin lajeihin. Tähän toiseenkin lajiin hän keskittyi hyvin saaden tuloksen 554, joka oikeutti SM pronssiin.

Seppo Mäkinen oli kisojen tuplamestari 25m pistoolissa uudella Suomen ennätystuloksella sekä 25m isopistoolissa.

TSA:n senioriampujat menestyivät viikonloppuna todella hyvin. Kotiin tuomisina oli yhteensä seitsemän SM-mitalia ja yksi uusi Suomen ennätys! Hienoa!