Lounais-Suomen aluemestaruuskilpailujen tulokset ilmakiväärin ja ilmapistoolin lajeissa sekä Kultahippukarsinnan tulokset

8.2.2015

Lounais-Suomen aluemestaruuskilpailut ilmakiväärin ja ilmapistoolin lajeissa ratkottiin 7.-8.2.2015 Turussa. Kilpailussa tehtiin kaikkiaan 123 suoritusta. Samassa yhteydessä ammuttiin Kultahippukarsintakilpailu, jossa suorituksia tehtiin 28, joten viikonlopun aikana suorituksia oli kaikkiaan 151.  Kisoissa kirjattiin kymmenen uutta alueen ennätystä.

Ilmakiväärissä tulostaso oli varsin tasainen. Mainittakoon, että mm. sarjassa Y60 kaikki mitalisijat menivät 372 tuloksella napakymppien ratkaistessa sijoituksen. Samoin Y50 joukkuekilpailu oli tasainen. Sen voitti Säkylän Seudun Ampujien joukkue tuloksella 1116, Salon Seudun Ampujien joukkue jäi pisteen heikommalla tuloksella hopealle. Y-sarjan voiton otti Satakunnan Ampujat.

Ilmapistoolissa järjestävän seuran Elina Silver oli hyvässä iskussa, voittaen N- sarjan hyvällä 377 tuloksella. Elina on nimetty vuoden alussa Suomen Ampumaurheiluliiton pistoolin B-maajoukkueryhmään. Hyvä osumatarkkuus oli myös M50-sarjan Jukka Nikkarilla, hän teki mukavan 375 tuloksen. Jukka toimi kilpailujen johtajana, eikä homma ainakaan tulokseen ollut vaikuttamassa tai tiedä sitten, jos hommaa ei olisi ollut, niin…

Seuraava L-S:n alueen mestaruuskilpailu käydään 21.–22.2. Sastamalassa ja silloin lajeina ovat ilmaolympiapistooli ja ilmakiväärin 3x20 laukausta.

Kilpailujen yhteydessä ammuttiin myös tukiampujien Kultahippukarsinta Kultahippufinaaliin. Lähes täysiä pisteitä lapset tekivät. Etenkin Salon Seudun Ampujien ilmakiväärin edustajat olivat vireessä, Olga Lähteenmäki 8IT-sarjassa, Siiri Wessman 10IT-sarjassa ja Aino Suominen 11-14A-sarjassa. Ilmapistoolissa Turun Seudun Ampujien Helmi Junnila onnistui myös hyvin. Tämän vuoden Kultahippufinaalit suoritetaan 28.–29.3. Hämeenlinnassa.