Ruutiasekauden avaus Kupittaalla

11.4.2015

Pienoispistoolin M-sarjan mitalikolmikko vas. Teemu Lahti, Ari Meinander ja Jussi Nylund.
N16-sarjan voittaja Miisa Penttilä.
Mestareita ja mitalisteja. Takarivissa vas. Olli Silanto, Jarmo Järvelä, Markku Haklin, Jarmo Engblom ja edessä Sirkka-Liisa Collin.

Ruutiasekauden avauskilpailu käytiin Kupittaan urheiluhallin sisäampumaradalla lauantaina 11.4.2015.

Sepon Kisojen ensimmäisen päivän lajeina oli pistoolilajit. Päivän aikana tehtiin viitisenkymmentä suoritusta 25m pistoolissa, 25m pienoispistoolissa ja 25m isopistoolissa. M-sarjan pienoispistoolin voitto matkasi Lahteen, Lahden Ampumaseuran Teemu Lahden toimesta. Teemu teki tuloksen 578. Toinen sija matkasi niinikään LAS:lle Ari Meinanderin toimesta tuloksella 573. Kolmas oli Hämeenlinnan Ampumaseuran Jussi Nylund 562 tuloksella. 25m pistoolin voitti Janna Järvinen. Isopistoolin tulosten selvittyä saatiin todeta, että mitalikolmikko oli sama kuin pienoispistoolissakin järjestyksen hieman muuttuessa: Meinander 574, Lahti 571 ja Nylund 559. Satakunnan Ampujien Alpo Vehanen teki näin kauden alkuun kohtuullisen hyvän 563 tuloksen Y70-sarjassa.

Kisojen toisena päivänä oli vuorossa 50m kiväärin makuukilpailu. Kiväärin osalta kilpailu suoritettiin elektronisiin tauluihin, joten tulokset saatiin kymmenysosan tarkkuudella. Varsin hyviä tuloksia tehtiin sunnuntainkin aikana. M-sarjassa Salon Seudun Ampujien Tero Hovila teki tuloksen 616,3. N20-sarjassa Rauman Seudun Urheiluampujien Anna-Maria Siivonen sai lähes saman tuloksen, eli 616,1. Kilpailun puolessa välissä Anna-Maria johti Teroa 4 pisteellä, mutta 30 viimeisen laukauksen jälkeen tilanne tasottui sen verran, että eroa oli vain nuo vaivaiset 0,2 pistettä. Lähes sama tilanne oli nuorten sarjassa eli N ja M16, siinä Mäntän Seudun Ampujien Miisa Penttilä teki tuloksen 406,3 ja Satakunnan Ampujien Riku Koskela 406,9.

Sunnuntaisen kisan yhteydessä suoritettiin myös Lounais-Suomen toimeenpaneman 50m kiväärin makuun sarjakilpailu. Kilpailuohjeet ja -säännöt löytyvät www-sivuilta osoitteesta http://www.ampumaurheiluliitto.fi/alueet_ja_seurat/lounais-suomi/kilpailut-ja-kilpailukalenteri/?x1150908=11749030

Ruutiasekausi on siis avattu, tästä on hyvä jatkaa!

Sepon Kisojen kaikki tulokset löydät tästä!