Marika Karisjoki tuplamestariksi

4.3.2018

N-sarjan mitalittaret. Kesk. Suomen mestaritar Marika Karisjoki, vas Henna Vehviläinen ja Ida Heikkilä.
Y50-sarjan iloiset mitalistit.  Keskellä Suomen mestari Jarmo Pyyhtiä vas. Markku Jetsonen ja Juha Hacklin.
Y50-sarjan iloiset mitalistit. Keskellä Suomen mestari Jarmo Pyyhtiä vas. Markku Jetsonen ja Juha Hacklin.
Normaalijuoksujen loppuottelijat peruskilpailun jälkeen vas. 1 vs 4, Krister Holmberg- Heikki Lähdekorpi,  2 vs 3, Vesa Saviahde-Tomi-Pekka Heikkilä
Normaalijuoksujen loppuottelijat peruskilpailun jälkeen vas. 1 vs 4, Krister Holmberg- Heikki Lähdekorpi, 2 vs 3, Vesa Saviahde-Tomi-Pekka Heikkilä
Sekajuoksujen Suomen mestari Heikki Lähdekorpi

10m liikkuvan maalin Suomenmestaruuskilpailut alkoivat Turussa.

Lauantaipäivän lajina oli normaalijuoksut.

Peruskilpailussa naisten sarjan tarkin oli Turun Seudun Ampujien Marika Karisjoki. Marika teki peruskilpailussa tuloksen 366, seuraavina tulivat K-64:n Henna Vehviläinen, KAMS:n Anni Hyttunen ja KeuSA:n Ida Heikkilä. Nämä neljä mainittua urheilijaa jatkoivat finaaliin eli medal matchiin. Medal matchissa ampumalinjalle asettuvat 1 vastaan 4 ja 2 vastaan 3, tästä voittajat jatkavat kultaotteluun ja tappion kärsineet pronssiotteluun. Matchissa jokainen laukaus ammutaan komentojen mukaan ja urheilija joka saavuttaa kuusi pistettä tai enemmän, kahden pisteen erolla on voittaja. Ottelun ja Suomen mestaruuden voitti Marika pistein 7-5.

Miesten sarjan peruskilpailun paras oli Raseborgs Skyttar-seuraa edustava Krister Holmberg tuloksella 579, seuraavina P-HA:n Vesa Saviahde, K-64:n Tomi Pekka Heikkilä ja SA:n Heikki Lähdekorpi. Tässäkin mainitut urheilijat jatkavat medal matchiin, kuten N-sarjassakin. Kultaottelussa vastakkain oli Tomi-Pekka Heikkilä ja Heikki Lähdekorpi. Ottelun voitti jännittävien vaiheiden jälkeen Tomi-Pekka pistein 8-6.

Sunnuntaina jatkettiin sekajuoksuilla.

Marika Karisjoki jatkoi siitä, mihin eilen jäi voittaen sekajuoksujen Suomen mestaruuden. Marika kertoi, että hän on alkuvuonna pystynyt hyvin harjoittelemaan ja tuloskunto on tällä hetkellä hyvä. Viime viikolla kuitenkin loukkasin selkäni ja se hieman haittasi SM-viikonlopun tulostentekoa. No, tulokset kuitenkin riittivät molempinä päivinä mestaruuteen asti, joten olen tyytyväinen suoritukseeni, jatkoi Marika.

Miesten sarjassa kärkikolmikko oli sama kuin edellisenä päivänä, järjestys vaan oli muuttunut. Sekajuoksujen Suomen mestaruuden otti Satakunnan Ampujien Heikki Lähdekorpi, hopeasija P-HA:n Vesa Saviahteelle ja pronssi Tomi-Pekka Heikkilälle.

Urheilijoiden mielestä Kupittaan sisäampumarata tarjosi taas kerran erinomaiset puitteet SM-kisoille ja TSA selvisi hyvin viikonlopun kisajärjestelyistä.