TSA:n urheilijoille menestystä ilmakiväärin ja ilmapistoolin SM-kilpailuissa Tampereella

8.4.2019

Tampereella järjestettiin ilmakiväärin ja ilmapistoolin SM-kilpailut 5.-7.2019.

TSA:n urheilijoita kilpailuuun oli ilmoittautunut 13 ja he tekivät kaikkiaan 18 suoritusta viikonlopun aikana.

Ilmakiväärissä Anna-Maria Siivonen teki peruskilpailussa tuloksen 626.8. Tulos on "Anskun" oma ennätys sekä uusi seuraennätys. Peruskilpailun jälkeen Ansku oli toisena ja tulos oikeutti kahdeksan parhaan joukkoon myöhemmin ammuttavaan finaaliin. Hyvällä fiiliksellä hän lähti finaaliin ja sijoittui siinä kolmanneksi. Essi Laitinen teki tuloksen 590.0 tuloksen.

Ilmapistoolissa Elina Silver teki tuloksen 565 pistettä. Tällä tukoksella Elina voitti peruskilpailun ja lähti finaaliin"paalupaikalta". Hyvin ampui myös Sonja Aaltonen ensimmäisissä SM-kisoissa. Sonja ampui peruskilpailussa tuloksen 547 ja tulos oikeutti myös finaaliin. Finaalissa naiset ampuivat hyvin, Elina pronssille ja Sonja oli neljäs!

Miesten ilmapistoolissa Konsta Kivi teki peruskilpailussa tuloksen 564 ja sillä raivasi tiensä finaaliin. Finaalissa Konsta jatkoi hyvää suoritustaan sijoittuen neljänneksi. Klaus Tupi sai kokoon 558 pistettä sijoittuen tuloksellaan kuudenneksitoista.

Ilmakiväärin N20-sarjassa Salla Korpela sai peruskilpailussa tuloksen 607.2 sijoittuen viidenneksi. Tulos oikeutti finaaliin ja siinä Salla teki myös hyvää jälkeä sijoittuen lopuksi kuudenneksi. Edellisenä päivänä Salla ampui N-sarjassa, mutta joutui keskeyttämään kilpailunsa alaselän "krampattua" siksi pahoin, että ammunta oli keskeytettävä. Harmi!

Ilmakiväärin M18-sarjassa Pietari Salminen sijottui seitsemänneksi tuloksella 597.6. Pietari urakoi viikonlopun aikana lisäksi kahdessa muussakin lajissa eli ilmakiväärin makuukilpailussa sekä ilmakiväärin 3x20 laukauksen kilpailussa. Makuussa tulos oli 610.0 ja 3x20 ls 572 pistettä.

Ilmapistoolissa sarjassa M60 Kalevi Toivonen sijottui neljänneksi tuloksella 364.

Pietarin lisäksi ilmakiväärin makuukilpailussa oli mukana myös Jarmo Engblom.
Lyhyen, mutta hyvän harjoittelujakson jälkeen "Japi" voitti mestaruuden Y70 sarjassa tuloksella 616.1.

PARA ampujien lajeissa mukana olivat sarjassa R3 Y20 Juho Ovaska ja sarjassa R5 Y Sari Marjaana Litjo. Juho otti sarjassaan mestaruuden tuloksella 598.6 ja Sari oli sarjassaan kolmas tuloksellaan 603.4.

Kilpailujen kaikki tulokset saat esille tästä!