...ja lisää menestystä

16.8.2020

Mikkelin Ampujat järjesti 14.-16.8.2020 SM-kilpailut 25m ja 50m pistoolilajeissa  N, M ja LV sarjoissa. Seurastamme kilpailuun osallistuivat Elina Silver, Maija Saarto, Klaus Tupi ja Jouko Flemming.

Perjantaina 14.8 ratkottiin mestaruudet 50 m pistoolissa. Naisten sarjan Suomen mestariksi laukoi Elina Silver tuloksella 521. M-sarjaan osallistui Klaus Tupi. Hän teki tuloksen 510, joka oikeutti yhdenteentoista sijaan.
Perjantaina suoritettiin myös 25m isopistooli, jossa edustajanamme olivat Klaus Tupi ja Jouko Flemming. Jouko sijoittui kuudenneksi tuloksellaan 567, Klaus teki tuloksen 547.

Lauantaina 15.8 ratkottiin 25m vakiopistoolin ja 25m pistoolin mestaruudet.
Päivän ensimmäinen laji oli vakiopistooli. Klaus Tupi sijoittui seitsemänneksi tuloksella 551. Jouko Flemming teki tuloksen 540 ja sijoitus yhdestoista.
Päivän toisena lajina oli 25m pistooli. Tässä lajissa N-sarjassa ammutaan ensin peruskilpailu, josta kahdeksan parasta selviää finaaliin.
Ensimmäiseksi kutsuttiin ampumalinjalle N-sarjan urheilijat. Seuramme edustajat olivat Elina Silver ja Maija Saarto. Elina aloitti tarkkuusosan hyvin, ollen vain 3 pistettä jäljessä johtavasta Ritva Karrista.
Pikaosan ensimmäinen sarja Elinalta hieman ontui, mutta siitä huolimatta hän teki pikaosassa tuloksen 273 saaden yhteistulokseksi 555, joka oikeutti peruskilpailun kolmanteen sijaan ja finaaliin!
Finaali Elinalta sujui hyvin ja peruskilpailun jälkeen sijoitus nousi yhdellä sijalla ja tuloksena SM-hopeaa!
Maija Saarto teki kohtuullisen pikaosatuloksen (271) saaden yhteistulokseksi 524 sijoittuen yhdeksänneksi.

M-sarjassa urakoivat seuramme pojat Jouko ja "Klasu". He pääsivät hieman helpommalla, silla M-sarjassa ei ammuta finaaleja. Jouko suoritti "urakan" hienosti saaden 30+30 ls:n kilpailussa tuloksen 286+289 eli yhteistulokseksi 575. Tulos oikeutti SM-hopeaan!